Káli-medence

Kékkút a védett Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban fekvő Káli-medencében található. A környezet festői: a dombok alján meghúzódó falvakat megművelt szőlők és színes homokkőből épített présházak szegélyezik.
Bővebben
rolunk-01.jpg
kut.jpg

A források és az üzem története

Theodora Kékkúti forrás, a bizánci császárnő öröksége

A Káli-medence a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, ahol Kékkút évezredek óta őrzi páratlan forrását. A Theodora Kékkúti ásványvíz a legenda szerint a kedvence volt a bizánci Theodóra császárnénak, azonban palackozni először csak 1907-ben, "Kékkúti Anna-forrás víz" néven kezdte el a Lang Mayer és Fia cég. Két év múlva a palackozóüzem új tulajdonosa, Tolnay Lajos, az eredeti "Anna-ásványvíz" nevet meghagyva új címkét és hirdetéseket készíttetett, így egyre ismertebbé vált a kékkúti víz, amit az 1912. évi párizsi és londoni egészségügyi kiállításon aranyéremmel jutalmaztak.
Bővebben

Minőségbiztosítás és környezetvédelem

A Theodora Kékkúti és a Theodora Kereki ásványvizek forrásai a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legszebb táján, érintetlen természeti környezetben találhatóak. A környezet kötelez: a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. működésének alappillére a környezetvédelem, ezért a palackozó üzem szakemberei a gyártás során környezetkímélő, modern fejlesztési eszközöket és eljárásokat alkalmaznak, és mindemellett kiemelten foglalkoznak a műanyag csomagolóanyag környezetbarát kezelésével és a szelektív hulladékgyűjtéssel is.
Bővebben
gyartosor.jpg
×
kék kupakos

kékkupakos